Thursday, November 4, 2010

Stable Channel Update

Google Chrome has been updated to 7.0.517.44 for Windows, Mac, Linux and Chrome Frame on the Stable channel.  Along with the security fixes below, this build has an updated version of Flash.

Security fixes and rewards:

Please see the Chromium security page for more detail. Note that the referenced bugs may be kept private until a majority of our users are up to date with the fix.

  • [51602] High Use-after-free in text editing. Credit to David Bloom of the Google Security Team, Google Chrome Security Team (Inferno) and Google Chrome Security Team (Cris Neckar).
  • [$1000] [55257] High Memory corruption with enormous text area. Credit to wushi of team509.
  • [$1000] [58657] High Bad cast with the SVG use element. Credit to the kuzzcc.
  • [$1000] [58731] High Invalid memory read in XPath handling. Credit to Bui Quang Minh from Bkis (www.bkis.com).
  • [$500] [58741] High Use-after-free in text control selections. Credit to “vkouchna”.
  • [$1000] [Linux only] [59320] High Integer overflows in font handling. Credit to Aki Helin of OUSPG.
  • [$1000] [60055] High Memory corruption in libvpx. Credit to Christoph Diehl.
  • [$500] [60238] High Bad use of destroyed frame object. Credit to various developers, including “gundlach”.
  • [$500] [60327] [60769] [61255] High Type confusions with event objects. Credit to “fam.lam” and Google Chrome Security Team (Inferno).
  • [$1000] [60688] High Out-of-bounds array access in SVG handling. Credit to wushi of team509.
Anthony Laforge
Google Chrome

37 comments:

Migman said...

My Google Chrome have version 7.0.517.41 and havent newer version... Why?

Martin said...

Please update also Beta channel.

Adrián J. said...

The same thing happens to me, it says: 7.0.517.41 and won't update to the new version. I've tried installing it again with "the new one" found in the stable site and still says: 7.0.517.41

Anyone knows why is that?

nhnl said...

According to omahaproxy.appspot.com, there's no new version on update server now.

G-MaN said...

beta channel is at 7.0.517.41 so it will be behind the stable ch. Dev channel is at v9 as of yesterday!

Rafael said...

The same thing happens to me, it says: 7.0.517.41 and won't update to the new version. I've tried installing it again with "the new one" found in the stable site and still says: 7.0.517.41

Piven said...
This comment has been removed by the author.
Brian said...

Me has the same issue... even when reinstall it says .41 google did a good job again...

Stephen said...
This comment has been removed by the author.
Black said...

Same for me, no update for stable.

Chris said...

My Linux Chrome just updated to 7.0.517.44. Probably just some latency waiting for the update to propagate worldwide?

jasper2005 said...

yup now got the latest google chrome update!
LOL guys... you need to wait until it released not moaning!

Dan Guido said...

Thanks for keeping Chrome Frame updated!

Alejandro said...

Ok, this is the third time that it happened to me. I have the previous version of Chrome (.41) but impossible to update, according this sentence:

"Impossible to update the server (error: 12)"

It's really annoying to deal with this every update, so please fix it. Thanks

I have Mac OS X 10.6.4

Stephen said...
This comment has been removed by the author.
Jim said...

When running Chrome on Mac with Snow Leopard it makes my processor run wild. When? Multiple tabs and windows. Perhaps if a tab has a flash video opened (not sure about this!)

Željko said...

This version freezes sometimes on pages with many pictures.

Nidžo said...

I have problem with showing some swf files.I think that problem in in updated flash player.In other browsers it is o.k. In Chrome I just get blank field where should be flash file and on right click there is dimmed option Movie not loaded...

Victor said...

Finally Chrome autoupdated itself without a hitch. Amazing!

Now if it can only download obscure pages like nytimes.com or ft.com, that would be *outstanding.*

Enough with your meaningless version numbers. How about fixing what a browser is supposed to do: I.E. download pages, quickly and easily????

OSX 10.6.4 and yes it works on Safari on the same machine and yes I cleaned cookies and cache to try to help creaky Chrome along -- to no avail.

ypocat said...

There is a SERIOUS problem with Flash introduced in Chrome 7.0.517.44 for Mac OS X, version Leopard 10.6.4.
Instead of a full window Flash, often just a black page is shown.
Moreover Chrome is locking/freezing the whole system down for a few seconds, which happens each couple of minutes.
I firmly hope this will get fixed within few days.

ypocat said...

I have filled a bug: http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=62109
Please review and star it if you find it relevant.

Jilly said...

Frankly i am sick and tired of having to fix the shockwave flash crashes, even the new one has crashed. So might wait for the new IE at least that should be okay. I have used your Firefox and Chrome for a few years but this year has been terrible , what are you doing Google . Time it was fixed or you will lose me and a lot of other people as well.

sof said...

Problem with Flash introduced in Chrome 7.0.517.44. Video files in blogspot don't work(an error occurred, please try again later!!!)

issathi said...

groovshark not working on this build !!!!

Stinger said...

Some java-applets that did work in 7.0.517.41 does not work in 7.0.517.44.

see http://groups.google.com/a/chromium.org/group/chromium-bugs/browse_thread/thread/c362366b1c0fd2f8/91e53201852207ff?lnk=raot&pli=1

This will prevent all users in Norway to use network banking in Chrome....

qwe123123 said...

Stinger, the issue is here:
http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=62167

admin said...

serious problems in the new version google chrome 7.0.517.44 with video files loaded in blogger. they appear like they have been uploaded to YouTube !!!

horse9118 said...

Hi, I have 7.0.517.44 installed on Mac OS X snow leopard and recently, my flash videos has been crashing randomly. Sometime everything works fine, other time the flash window would be a blank space and I can see my desktop in it. The weird thing is, I can still hear the sound so I know it is playing. Does anyone else has this problem?

David said...

Hi there,
for he last 2 days i have not been able to use Chrome.
I have already tried the following steps but it hasn't solved the problem'
-Automatically detect settings is CHECKED
-Use a Proxy server for your LAN is UNCHECKED
-Delete cookies, cache, browsing history
-Run malware/antivirus
-stopped the firewall running
-I have also added --proxy-server in the taget box from the Chrome icon shortcut

Google Chrome version 7.0.517.44
Operating System Windows XP
Error Message Error 102 (net::ERR_CONNECTION_REFUSED)

nimekuwa said...

I'm having problems with exceptions to blocking third party cookies both with this stable and the beta

Jeremy said...

We are are seeing the same problem in builds 7.0.517.44, 8.0.552.28, 9.0.576.0, java applets will not load.

nimekuwa said...

my problem has been resolved by identifying and then disabling a particular extension.

Almarma said...

I'm also having serious problems with this release on MacOS X 10.6.4. I cannot use Google Chrome in three different computers, all with the same OS and all using the same release of Google Chrome: on the three computers, I have kernel panics telling me to shutdown the computer and restart it. I never had this kind of problems on MacOSX, and I'm really disappointed and surprised having this problem caused by a web browser. I have seen that it has something to do with the flash videos. If I play videos from Youtube or Megavideo or any other, the screen freezes for a second every minute approximately, and in some of those freezes, the system crash totally.

Almarma said...

I'm also having serious problems with this release on MacOS X 10.6.4. I cannot use Google Chrome in three different computers, all with the same OS and all using the same release of Google Chrome: on the three computers, I have kernel panics telling me to shutdown the computer and restart it. I never had this kind of problems on MacOSX, and I'm really disappointed and surprised having this problem caused by a web browser. I have seen that it has something to do with the flash videos. If I play videos from Youtube or Megavideo or any other, the screen freezes for a second every minute approximately, and in some of those freezes, the system crash totally.

Sy said...

Is anyone having problems with CSS files not being loaded into the page?

Katjica said...

Still getting white flashes on reloading the page or scrolling down. It can be pretty annoying. It also slows down the system (using OS X 10.6.4. on a Mac Book Pro) and sometimes flash videos don't play as they should. I've tried with disabling the flash player on a computer and just using the Chrome's built in one but it didn't make any major difference.
Right now, my fans jump to 6000 rpm and Chrome is pretty much the only app opened.

Amardeep said...

Great update. Keep up the good work. Have been using Chrome, since it came out. Have never looked back since. Chrome has replaced firefox/IE on my XP machine. Have got all of my relatives and friends to shift to chrome too. My neice has just got a new Win7 netbook. Will shift her browser to Chrome too.